Kan man äta mobilskal?

Författare:

Kan man äta mobilskal? Vi ska här redovisa ett sammandrag av vårt test. Vår försöksperson heter Jocke och är väldigt entusiastisk inför utmaningen och han har lång erfarenhet av att äta ovanliga objekt, med varierande framgång. Vi har laddat upp med ett gäng mobilskal i olika utföranden. För att göra testet rättvisa kommer han att provsmaka dessa vid lunchtid, två per dag.

Om han lyckas äta hela mobilskalet kommer han därefter lämna en rapport över eventuellt magknip. Magknip innebär att mobilskalet går att äta, men man bör låta bli. Lyckas han inte äta det går det förstås inte. Lyckas han äta mobilskalet utan uppenbara men bedömer vi det som ätbart. Vi rekommenderar dock aldrig att äta mobilskal och tar förstås inget ansvar för allmänhetens väl och ve om man ändå försöker upprepa Jockes bedrifter.

Dag 1 innebär två olika varianter av mobilskal i silikon. Dessa är lite sega i konsistensen och ger en trevlig tuggkänsla, men Jockes tänder klarar dock inte av att ta sönder dem, vilket ger att han inte lyckas äta dessa mobilskal. Ett stort minus för silikon.

Dag 2 är det dags för mobilskal i en hårdare plast. De är för hårda för att bita sönder och ger heller ingen trevlig känsla. De får ännu mer minuspoäng än de tidigare testade.

Dag 3 är materialet i mobilskalen läder. Detta lyckas Jocke äta en del av, men han vägrar äta hela på grund av smaken. Minuspoäng till Jocke och pluspoäng till mobilskalet. Inga biverkningar rapporteras.

Dag 4 testar vi mobilskal av fejkläder. De ger ett liknande resultat som det äkta lädret, och vi kan nu konstatera att Jocke i praktiken inte är ett stort fan av att äta mobilskal. Detta är en stor besvikelse för testledningen, och vi bestämmer oss för att avbryta testet här.

Vår slutsats är att ätbarheten hos mobilskal är ett område som fortfarande innebär outforskade möjligheter och som vi gärna återkommer till med en mer samarbetsvillig testperson. Mest potential visar naturmaterialet läder, tätt åtföljt av fejklädret, varför vi vill rekommendera er att skaffa mobilskal i dessa material om ni funderar på att utöva denna hobby. Är ni mer intresserade av att tugga på mobilskal än att äta dem, ni kanske är i tandlossningsåldern, då är silkon ett utmärkt val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *