Tid att asfaltera Stockholm?

Författare:

Jag undrar om ni känner igen ett scenario som jag var med om i helgen. Har ni också en vän som ni kan prata med om vad som helst? Nu menar jag inte hemligheter och kärlek och annat smusslande. Nu menar jag prata om precis vilket konstigt ämne som helst. Det finns ju några att välja mellan menar jag.

I helgen satt jag med min vän Sara och vi trillade in på det o-klassiska ämnet asfaltera Stockholm. Om jag ska försöka härleda hur det kom att bli så tror jag att det gick till ungefär såhär:

Sara berättade om sin morbror som jobbar på reningsverket. Bredvid reningsverket ligger en stor parkering, förmodligen stans största eftersom den används av många olika verksamheter. Frågan ”Hur lång tid tar det att asfaltera Stockholms största parkering?” kom upp. Fullt rimligt, eller hur? Det var ungefär där som det spårade ur.

Den övergripande funderingen handlade om hur lång tid det skulle ta att asfaltera HELA Stockholm – alldeles själv. Hur börjar man ens svara på en sådan fråga? Särskilt svårt är det att svara på frågor om asfaltering av Stockholm när ingen av oss överhuvudtaget arbetar med det. Hon är väktare och jag arbetar på Hemköp. Vad vet vi om att asfaltera Stockholm? Fråga oss snarare om smarta grepp på våldsamma människor eller priset på zucchini. Då snackar vi plötsligt!

Men ja, asfaltera Stockholm alltså. Hur snabbt kan jag göra det? Som vanligt var det jag som kom med motfrågorna och Sara som blev sur. Min första löd:

Vad får jag använda för maskiner för att asfaltera Stockholm?

Alla nödvändiga, löd svaret. Motfråga två blev således ”Hur vet jag vilka maskiner jag behöver för att asfaltera Stockholm?”. Tyvärr besvarades inte den utan jag uppmanades att gå vidare ”..för fasen”.

Får jag ta hjälp av någon med att asfaltera Stockholm?

Det var tydligen en dum fråga. Jo, för då handlar det inte om att jag asfalterar Stockholm. Frågan skulle i så fall handla om hur lång tid arbetet skulle ta att utföra i största allmänhet. Hon har förvisso en poäng.

Vad skulle du behöva tjäna för att säga upp dig och asfaltera Stockholm resten av livet?