Tala om brandskydd till bostadsrättsförening

Författare:

Hur ofta har ni reflekterat över brandskydd för bostadsrättsförening? Ja, nu vet jag förstås inte ens hur många av er som bor i, och därmed har att göra med, en brf. Jag har i alla fall både att göra med bostadsrättsförening och brandskydd eftersom jag nu tillslut bor i en. Ja, i en bostadsrättsförening alltså, inte ett brandskydd. Det förstod ni kanske.

Så, detta tar jag upp i brist på andra saker att skriva om. Jag tänkte först att det kanske skulle bli svårt att både relatera till och vara intresserad av. Sedan tänkte jag på det från en annan vinkel och då slog det mig att bostadsrättsförening och brandskydd för densamma kanske just är vad ni vill läsa om.

Såhär tänker jag: Ni tycks vara väldigt intresserade av mig som person. Vad jag gör, säger, tycker, äter och hur jag talar tycks vara anledningen till att många av er, tusentals, besöker min blogg regelbundet. Jag vet, bara det är helt otroligt men icke desto mindre sant. Det faktum att jag nu, efter alla år som frilansare, lyckats landa en lägenhet är otroligt och nu följer en ny del av livet som jag inte bekantat mig med förut. Jag får nu skriva om brandskydd för min bostadsrättsförening. Det ni, det är utveckling.

Varför just brandskydd för bostadsrättsförening? Ja, men ni känner väl mig, herregud. Ni förstår väl bättre än några andra att jag inte kan låta bli att gå med i föreningen. Nog för att jag inte visste alls vad en bostadsrättsförening gjorde men brandskydd blev den första punkten vi gick igenom. Ungefär såhär gick det till:

  • ”Jaha, brandskydd för vår bostadsförening, nästa punkt på dagordningen. Jag lämnar ordet fritt” sa vår uråldriga ordförande.

Eftersom jag är som jag är så kunde jag inte hålla min käft utan jag räckte direkt upp handen. Förvånade blickar nådde mig från höger och från vänster. Vår dinosaurie till ordförande gav mig ett ”Ja?” efter några sekunder. Jag tackade, drog ett djupt andetag och sa sedan att jag absolut tycker att vi ska ha brandskydd i vår bostadsrättsförening. ”Annars kan det ju börja brinna” sa jag och hörde hur oerhört dum jag lät när orden lämnade min mun.

  • ”Ja, brandskydd för bostadsrättsföreningen syftar också till att hjälpa till när en brand väl uppstått. Vilket vi förstås får hoppas inte kommer ske, men jag tänker att det ändå är bra att poängtera.”

Jag nick-tackade ordföranden för svaret och skämdes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *