Vi anlitade Valvet fasad

Författare:

Under en livstid springer man verkligen på vissa företag, i olika branscher, som gör avtryck. Jag tror att jag talar för de flesta när jag säger det. Särskilt de flesta som nått min ålder. Vissa bolags tjänster och, inte minst, bemötande sätter sig verkligen. Jag minns den kemtvätt jag hade nära mig när jag bodde inne i stan. Det var en sådan verksamhet. Så även den charkuteri-butik som låg i samma kvarter som min och min sambos första gemensamma lägenhet. Kanonservice och kanonvaror som verkligen satte sig på minnet. Nu senast i raden av sådana företag har vi Valvet fasad och de ska jag berätta om idag.

Först lite bakgrund. Jag sitter som styrelseordförande i vår lilla brf. Att fatta beslut om renovering av fasad är ett stort beslut och det tog ett tag att komma fram till. När vi tillslut landat i att vi ville låta genomföra jobbet började research om just vilket bolag som skulle få den äran. Valvet fasad kom på tal ganska omgående. Dels från två andra personer i styrelsen men också från en vän jag talade med. Det var ett av Sveriges mest pålitliga och största bolag inom just renovering och därför var valet ganska enkelt. Särskilt som de också erbjöd priser som kunde matchas av få, om ens någon, av konkurrenterna.

Sagt och gjort. Jag tog själv kontakt med Valvet fasad och bokade in ett möte som kunde ske förvånansvärt snabbt. En arbetsledare kom till föreningen och tittade på våra fyra hus för att göra en första bedömning. Kort därefter kom en offert från Valvet fasad, tydlig och utförlig om arbetets omfattning och kostnad. Bara där var vi väldigt nöjda med dem.

När kontraktet skrivits på skulle Valvet fasads arbete snart dra igång. På utsatt datum kom teamet och påbörjade jobbet och det var väldigt välskött och -organiserat från dag ett. Till saken hör också att våra byggnader är gamla och har ett stort kulturellt värde för staden. Det var därför viktigt att Valvet fasad inte bara renoverade utan också restaurerade byggnadens fasad. Som tur var, och förstås del av anledningen till att vi valde just dem, så är de experter på just detta. Vid vårt första möte med Valvet fasad visade de upp byggnader som de arbetat med tidigare. Det var mycket imponerande hur de lyckats få dessa anrika byggnader att inte bara behålla sitt ursprungliga utseende utan också höja det. Min kunskap om denna typ av tjänster är förstås begränsad men jag blev väldigt imponerad.

När Valvet fasad packade ihop sina saker var det helt andra fasader vi blickade upp mot. Deras arbete hade verkligen gjort skillnad och alla var väldigt nöjda. Särskilt nöjda var de som i efterhand sålde sina lägenheter och som insåg att renoveringen bidragit till höjt värde även för enskilda bostäder. Det är inte illa!