Samtal om facility management

Författare:

Jag tog till slut upp dejtandet. Fråga mig inte varför eller hur det gick till. Eller jo förresten, fråga det för det är nämligen exakt vad jag kommer berätta om idag. Ni som bara vill höra om de vanliga temana, ni får helt enkelt komma tillbaka nästa vecka. Jag går på feeling och min feeling idag handlar om att berätta om dejtande. Särskilt en specifik dejt. En dejt med en person som arbetar med facility management.

OK, jag ska vara ärlig. I själva verket kommer inlägget handla en del om facility management i största allmänhet. Det var nämligen något jag inte hört talas om förut. Det var spännande att man kan vara 32 år gammal och fortfarande möta helt främmande uttryck och ämnen. Så var det för mig och facility management. Såhär gick det till:

Vi sågs på en av stans bästa restauranger. Ja, i alla fall bästa utifrån vad jag tycker är väldigt bra. Vi slog oss ner på uteserveringen och stämningen var aningen tryckt i början av samtalet. Jag fick frågan först.

  • ”Vad jobbar du med då?” frågade han

Det är oerhört svårt att svara på. Detta av flera olika anledningar. 1) Jag gillar inte att prata jobb. 2) Det är lite oklart vad jag faktiskt gör. 3) Det är fan inget roligt samtalsämne. Så tänkte jag i alla fall fram till jag ställde frågan tillbaka och möttes av facility management.

  • ”Du då?”
  • ”Jag jobbar med facility management. Så det, det är ju kul tycker jag. Vet du vad facility management är?”

Jag skakade på huvudet och drog in min stol närmare bordskanten så att min öl vinglade till. Han harklade sig och det syntes att han gjorde sig förberedd på att berätta om facility management. Jag tänkte ”Snälla, låt nu facility management vara intressant”. Jag är nämligen utsel på att lyssna på något som jag inte finner intressant.

Som tur var: facility management tycktes vara intressant. Han berättade om att han arbetat i branschen i närmare 10 år, och att han nu drev egen verksamhet. Det var fint att höra honom tala om det. Det kändes som ett tryggt arbete. Det är ju för all del ganska viktigt när man träffar något första gången. Svårare är det ju att träffa någon som tycks ströva runt genom livet utan riktigt mål. Så ser i alla fall jag på saken.

Vet ni vad facility management är? Annars kanske jag får återkomma till ämnet ännu en gång nästa vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *