Med flyttstädning i ryggen

Författare:

OK, nu har vi äntligen genomfört flytten. Detta bör inte vara främmande för någon eftersom jag knappt pratat om något annat under flera månader. Idag ska jag däremot rikta om fokus något. Jag kommer att tala om flyttstädning snarare än själva flytten. Det var nämligen ett fenomenalt bra beslut att låta anlita en professionell firma. 

Jag räknade ut att jag flyttat inom staden 12 gånger sedan jag flyttade hemifrån första gången. Aldrig tidigare hade jag tagit hjälp med flyttstädning. Nu blev det första gången och jag lär knappast göra något annat i framtiden. Ja, förutsatt att vi inte alltid kommer bo kvar i vår villa då förstås. 

Såhär tänker jag:

Flyttstädning är det absolut tråkigaste man kan ägna sig åt när man ska flytta. Ganska ohotat, tycker ni inte? Jag menar, jag skulle absolut kunna tänka mig att jobba med flyttstädning. Det är inte det. Faktum är att jag till och med kan tänka mig att det är ganska kul. Att däremot ägna sig åt flyttstädning gratis (!) när man själv flyttar. Det finns väl inget värre att ägna sig åt på denna planet? Det är i alla fall min åsikt.

Det skumma är då alltså att jag genomfört flyttstädning vid 11 flyttar innan jag insåg alternativet. Det har bara känts rätt att göra det själv. Det är förstås en kostnadsfråga också. Jag har tänkt att professionell flyttstädning har varit svindyrt. Detta visade sig inte stämma. Inte överhuvudtaget.

Nu står jag här, med facit i hand och flyttstädning i ryggen, och vill lyfta några olika aspekter.

  1. Det är värt att ge sig själv mer tid att lägga på nya boendet än det gamla. Detta möjliggör professionell flyttstädning. Sedan vi lämnat nycklarna till firman som skulle sköta städningen har vi inte brytt oss att se oss om. Vi lämnade nycklarna och stack till nya boendet. Lätt som en plätt.
  2. Garantin ger en oerhörd trygghet till oss som tar hjälp med flyttstädning. Detta innebär att vi överlämnar ansvar på firman vi anlitar. Om, mot förmodan, klagomål på flyttstädningen skulle inkomma. Ja, då är det firman som ansvarar för att ställa arbetet till rätta. Ganska skönt, eller hur?
  3. Sista punkten är bredare än just flyttstädning. Den lyder såhär: Det är bannemej alltid bäst att anlita proffs. Detta oavsett vad man ska ta sig för. Så resonerade vi när vi skulle bygga ny altan. Så resonerade vi också när vi skulle fixa flyttstädning.

Tankar? Funderingar? Skriv i kommentarsfältet oavsett om det handlar om flyttstädning eller om något helt annat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *